Σκουλαρίκια με Μαργαριτάρια για Πριγκίπισσες Μόνο στο Moda di Perle

Πάντα τα μαργαριτάρια, και ιδιαίτερα τα σκουλαρίκια, αποτελούσαν επιλογή απαραίτητη για πριγκίπισσες και βασίλισσες. Προσέξτε τις φωτογραφίες της δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον στη βάφτιση του πρίγκιπα Λουίς: στα αυτιά της φοράει ένα πανέμορφο ζευγάρι μαργαριτάρια με σχέδιο που μοιάζει με μαργαρίτα ενώ κάθε πέρλα είναι στολισμένη με ένα μικρό διαμάντι κυκλωμένο από χρυσό 18 καρατίων.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να είστε πριγκίπισσα για να αποκτήσετε και εσείς το δικό σας ζευγάρι αληθινά μαργαριτάρια. Υπάρχουν τόσες περιπτώσεις για να φορέσετε τα μοναδικά αυτά κοσμήματα όσες και οι εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Έτσι, από την Κέιτ Μίντλετον που τα επέλεξε ως κλασικά μέχρι τις μοντέρνες γυναίκες που τα φορούν με τα τζιν τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια είναι πάντα στη μόδα, με σχέδια που ταιριάζουν με όλα τα στιλ και με όλες τις εμφανίσεις, επίσημες και ανεπίσημες, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Πολύτιμων Λίθων τα λευκά μαργαριτάρια συμβολίζουν την αθωότητα και την αγνότητα. Στην Ασία, τα μαργαριτάρια θεωρούνται σύμβολο θεότητας και υψηλότερης ισχύος χάρη στην εξωτερική εμφάνιση και το κυκλικό σχήμα του πολύτιμου λίθου. Ωστόσο, τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια δεν είναι όλα ίδια. Πρώτα απ ‘όλα, τα μαργαριτάρια μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα – όχι απαραίτητα κυκλικά. Επιπλέον, τα μαργαριτάρια έχουν επίσης διαφορετικά χρώματα: από αποχρώσεις του λευκού έως του χρυσού, του πράσινου, του γκρι ενώ υπάρχουν και τα εξαιρετικά σπάνια, μαύρα μαργαριτάρια.

Μαργαριτάρια για όλα τα γούστα

Η ποικιλία στο design των μαργαριταριών εμπνέεται και από τα διαφορετικά είδη των πολύτιμων αυτών πετραδιών, τα οποία -όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο («Πώς να ξεχωρίσεις τα αληθινά μαργαριτάρια»)- στην πλειονότητά τους χουν προέλθει από καλλιέργεια – ένας εξαιρετικός τρόπος παραγωγής πληθώρας αληθινών μαργαριταριών.

Μεταξύ των καλλιεργημένων μαργαριταριών, από τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή είναι σίγουρα τα μαργαριτάρια Akoya που παράχθηκαν για πρώτη φορά στην Ιαπωνία και, για περισσότερο από έναν αιώνα, παραμένουν μοναδικά μεταξύ αυτών που καλλιεργούνται. Η διάμετρος αυτών των μαργαριταριών κυμαίνεται από 2 έως 9 χιλιοστά, με μέγιστο ύψος να φτάνει τα 10 χιλιοστά για τις πέρλες με ιδιαίτερη αξία και σπανιότητα. Τα μαργαριτάρια αυτά τα βρίσκει κανείς στα στρείδια Akoya έπειτα από την εισαγωγή ειδικών πυρήνων μέσα σε αυτά τα οστρακοειδή που βρίσκονται σε αφθονία στην εύκρατη θάλασσα της Ιαπωνίας. Το φυσικό τους χρώμα είναι κρεμ ή κιτρινοπράσινο αλλά με κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να έχουν χρώμα λευκό, σαμπανιζέ, ασημί και ροζ. Τα σχήματα επίσης διαφέρουν από στρείδι σε στρείδι, αν και τα πιο συνηθισμένα είναι σφαιρικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατόν να ληφθούν δύο μαργαριτάρια από ένα στρείδι, καθώς δεν είναι ασυνήθιστη η εισαγωγή δύο ή περισσότερων πυρήνων μέσα στο ίδιο κέλυφος. Πάνω από το 90% των καλλιεργημένων μαργαριταριών στην αγορά ανήκουν σε αυτή την ποικιλία.

Τα αυστραλιανά μαργαριτάρια, από την άλλη πλευρά, θεωρούνται ευγενή μαργαριτάρια, με ένα πολύ παχύ και πολύ ομοιογενές στρώμα από μάργαρο και με διάμετρο που κυμαίνεται από 9 έως 17 χιλιοστά. Συνήθως είναι λευκά ή μαύρα και έχουν εξαιρετικό χρώμα, σε βαθμό που χρησιμοποιούνται στα κοσμήματα απευθείας, χωρίς να υποβληθούν σε οποιοδήποτε είδος θεραπείας. Τα μαύρα μαργαριτάρια που ανήκουν σε αυτό τον τύπο καλλιεργούνται στην περιοχή του Νότιου Ειρηνικού, οπότε δεν είναι ασυνήθιστο να ακούσετε τον όρο για μαργαριτάρια «της Νότιας Θάλασσας». Τα μαργαριτάρια αυτά είναι πολύ πιο σπάνια στην αγορά και έχουν σημαντικά υψηλότερες τιμές από την ποιότητα της Akoya.

Τα μαργαριτάρια του γλυκού νερού καλλιεργούνται εκμεταλλευόμενα μαλάκια που δεν ζουν σε αλμυρό νερό αλλά σε λίμνες ή ποτάμια. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που παράγεται, καθώς το στρείδι μπορεί να παράγει πολλά μαργαριτάρια ταυτόχρονα. Γι ‘αυτό, με την ίδια ποιότητα, το κόστος των μαργαριταριών γλυκού νερού είναι χαμηλότερο από αυτό της Akoya. Τα σχήματα, καθώς και τα χρώματα, ποικίλουν πιο πολύ από όλα τα άλλα: κόκκοι ρυζιού, σφαιρικά, στρογγυλά.

Τέλος, τα μαργαριτάρια της Ταϊτής υπάρχουν σε χρώματα γκρι, μαύρο, κόκκινο, πράσινο, μπλε και καφέ και σε πολλές μορφές, αλλά αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος της παγκόσμιας παραγωγής, συγκριτικά με αυτό της Νότιας Θάλασσας.

Πώς να επιλέξετε σκουλαρίκια με μαργαριτάρια

 

Τώρα που γνωρίζετε τις διαφορετικές ποικιλίες μαργαριταριών, ήρθε η στιγμή να επιλέξετε τα μαργαριταρένια σας σκουλαρίκια. Για να σας βοηθήσουμε, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να διαλέξετε εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα στο πρόσωπο και στα χαρακτηριστικά σας.

Επιλέξτε σκουλαρίκια με κρεμαστά μαργαριτάρια, ίσως σε σχήμα σταγόνας, εάν το πρόσωπό σας θεωρείται στρογγυλό.

Το χρώμα των μαργαριταριών μπορεί επίσης να ταιριάζει με τον τόνο του δέρματος. Λευκά ή χρυσά μαργαριτάρια για εσάς που έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, μαργαριτάρια της Ταϊτής με γκρι χρώμα ή με μοβ αποχρώσεις για εσάς με πιο σκούρο δέρμα.

Σε κάθε περίπτωση, για να αποκτήσετε τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια που ονειρεύεστε απευθυνθείτε στους ειδικούς. Στο Moda di Perle θα βρείτε όλα τα διαφορετικά είδη μαργαριταριών, σε σχήματα μοναδικά και σχέδια εκπληκτικά που σίγουρα θα λατρέψετε. Ζητήστε τη βοήθεια μας για να σας καθοδηγήσουμε ώστε να επιλέξετε το τέλειο ζευγάρι σκουλαρίκια με γνήσια μαργαριτάρια, που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε και να νιώσετε σαν πριγκίπισσα.

Προτιμήστε μαργαριταρένια σκουλαρίκια σε σχήμα κουμπιού ή τύπου λουλουδιού, όπως αυτά που φόρεσε η Κέιτ Μίντλετον στη βάφτιση του πρίγκιπα Λούις, εάν έχετε μακρουλό πρόσωπο.

Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με μαργαριτάρια όπως προαναφέρθηκε, μπορεί να φορεθεί οποιαδήποτε στιγμή, αρκεί το σχέδιο να είναι πιο απλό, όπως τα μονά μαργαριτάρια, οι μπακέτες ή οι μικροί κρίκοι. Σκουλαρίκια κρεμαστά, σε συνδυασμό με διαμάντια ή άλλους πολύτιμους λίθους είναι ιδανικά για βραδινές και επίσημες εμφανίσεις.

Ταιριάξτε τα με το φόρεμά σας: Τα λευκά μαργαριτάρια είναι ουδέτερα και μπορούν να συνδυαστούν με οποιαδήποτε ρούχο. Τα χρωματιστά μαργαριτάρια, από την άλλη πλευρά, πρέπει να θεωρούνται από κάθε άποψη ως κοσμήματα που συνδυάζονται με τα χρώματα που φοράτε κάθε φορά, ακόμη και με ένα μαντήλι ή μία καρφίτσα.

×